Coaching & Loopbaanbegeleiding 

 

 

    

 

    Kennismaking

    Allure
    e-mail
     Contact
    Trainingen
    Coachend leidinggeven
    Individuele coaching
    Effectieve communicatie
    Nieuws
    Actuele mededelingen
    Links
    NOLOC
    Websites

 

  

  ALLURE-Coaching is lid van de NOLOC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Training Effectief Communiceren

 

Mensen communiceren voortdurend. Deze training is bedoeld voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van effectief communiceren. Zodanig dat het nog makkelijker wordt om gestelde doelen te bereiken.
De training is er op gericht bewust te maken wat communicatie met jou en de mensen om je heen kan doen. Je ervaart hoe het werkt om nog flexibeler contact te hebben met anderen en ontdekt zo mogelijkheden in jezelf om met nog beter resultaat te communiceren. Op je eigen manier en dus met een natuurlijke stijl.  

Naast deskundigheid op je vakgebied is communicatie een belangrijke factor in het behalen van goede resultaten. Hoe je met jezelf communiceert heeft ook weer invloed op je communicatie met anderen en zo dus direct en/of indirect op je resultaten. 
Tijdens deze training krijg je inzicht in hoe deze processen werken. Je leert hierdoor ook soepeler om te gaan met personen, medewerkers, klanten, die je tot nu toe niet zo makkelijk kon benaderen. Kansen en mogelijkheden die zich voordoen zul je makkelijker herkennen en benutten.  

De onderwerpen die in de training aan bod komen zijn praktisch toepasbaar in zowel de bedrijfsmatige omgeving als de persoonlijke omgeving. Hierbij kun je o.a. denken aan: business en management, gezondheidszorg en sociale werkgebieden, onderwijs, sport, familie, relaties etc. Tijdens de training zal dit ook door talloze voorbeelden gestalte krijgen.

Een belangrijke kernwaarde voor onze trainingen is respect waardoor een goede sfeer voor het leerproces wordt bereikt. Dit stelt deelnemers in de gelegenheid optimaal deel te nemen aan de processen.


Het trainingstraject  

De zesdaagse Training Effectief Communiceren is een trainingstraject bestaande uit drie blokken van twee dagen.

Aan het eind van elk blok krijgen de cursisten opdrachten mee om (in een intervisie groep) uit te werken en deze opdrachten worden aan het begin van het volgende blok besproken. Zo kunnen de vorderingen van de deelnemers worden gevolgd. De training is gericht op het ontwikkelen van zelfkennis en het aanreiken van basisvaardigheden. De planning van de training kan in overleg met de opdrachtgever worden vastgelegd.  

De volgende onderwerpen komen aan bod in deze communicatietraining:

Communicatie: hoe werkt dat?
Hoe komt het dat je doet wat je doet?
Hoe komt jouw gedrag over bij de ander?
Optimaal contact maken: rapport
Communicatievoorkeur herkennen
Waarnemen en interpretatie
Herkennen wat iemand belangrijk vindt
Voordelen van flexibel communiceren
Invloed van taalgebruik
Omgaan met verschillen van inzicht
Feedback geven en ontvangen

Uiteraard kan deze training in overleg met de opdrachtgever op maat gemaakt worden. Tevens kan de training aangevuld worden met bijvoorbeeld de volgende modules:

Hoe vergroot je de impact van een presentatie.
Coachend leidinggeven.
Individuele coaching
 

volgende pagina