Coaching & Loopbaanbegeleiding 

 

 

    

    

    Kennismaking

    Allure
    e-mail
     Contact
    Trainingen
    Coachend leidinggeven
    Individuele coaching
    Effectieve communicatie
    Nieuws
    Actuele mededelingen
    Links
    NOLOC
    Websites

 

 

  

  ALLURE-Coaching is lid van de NOLOC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Testimonials Individuele coaching

 

Marianne Wijnker, reintegratiecoach

'Wat heeft het loopbaantraject mij gebracht?
In de eerste plaats, verheldering! Ik heb een ruimer inzicht in mijzelf gekregen. Dat heeft zich onder andere geuit in:
Mijn knelpunten in arbeidsgerelateerde zaken, zoals:
Omgang met colega's, omgaan met verborgen hierarchie, veiligheid binnen een team, zelfvertrouwen en zelf initiatief nemen tot verandering in de bovengenoemde zaken.
 
Wat heeft het met mij gedaan?
Ik heb inzicht in mijzelf gekregen hoe ik zelf een steentje bij kan dragen tot veranderingen. Ik heb echt het licht gezien, niet in god maar in het in staat zijn om de regie zelf in handen te houden "de touwtjes in eigen handen hebben".
Ik ben zelfverzekerder geworden en ik zie nu in hoe ik dat moet doen en hoe ik het moet behouden, dit dankzij mijn eigen inzet maar zeer zeker door mijn trainer van Allure-Coaching die gedurende het hele proces mij daarin begeleid heeft. Zonder mijn coach heb ik het nooit zo op deze voor mij gepaste manier op touw kunnen zetten. Het is zelfverrijking/vernieuwing.
 
Wat heeft mijn coach hierbij aan gedragen?
Mijn onzekerheid helpen omzetten om vertrouwen in mijzelf te hebben, omgangsprocedures in werkgerelateerde zaken, duidelijkheid scheppen in wat ik zelf wil en kan ondernemen zonder daarbij anderen voor het hoofd te stoten, verleden laten rusten en vooruit kijken, kijken naar wat je wel kunt en niet wat je niet kunt, onmogelijkheden mogelijk maken, helderheid brengen aan verborgen kwaliteiten en nog heel veel meer.'
 
 April 2006
   

Mariska Koeman, Consulente Werk en Inkomen

'Ik ben op zoek gegaan naar een loopbaancoach toen ik merkte dat ik erg onrustig werd van mijn huidige werkkring en niet goed wist wat ik verder wilde, de juridische kant op of meer de “sociale” kant op.  

Vanaf het 1e contact met Hans merkte ik dat hij voor mij de juiste persoon was om de loopbaangesprekken mee te voeren. Niet alleen kijkend naar wat je kan maar vooral naar wie je bent en wie je graag zou willen zijn. Ik voelde mij direct vertrouwd en heb ook een hoop dingen kunnen vertellen die anderen nog niet van mij wisten.  

Tijdens de gesprekken kwamen voor mij behoorlijk wat eye openers naar voren, bijvoorbeeld het feit dat ik zelf dacht altijd heel open te zijn en direct, maar dat ik door mij altijd op die manier op te stellen, aan andere mensen niet altijd de ruimte laat om zelf op onderzoek te gaan naar wat voor persoon ik ben.

Sinds ik dit heb ontdekt, merk ik dat ik probeer om minder snel dingen in te vullen voor anderen, maar dit hen juist zelf te laten ontdekken. Dit werkt erg bevrijdend.

Deze eye – opener had ik niet gehad als Hans niet was doorgegaan op mijn opmerking van het open en direct zijn. Door steeds door te vragen waarom ik op die manier reageerde en op mijn antwoord altijd weer een wedervraag te stellen, kwam ik achter deze eye – opener.  

Tijdens de gesprekken kwam tevens naar voren dat ik het voor nu en in de toekomst belangrijk vind om goede sociale contacten te hebben met collega’s. Ik wil weten met wie ik werk. Tijdens een sollicitatiegesprek heb ik dit ook heel duidelijk aangegeven dat het noodzakelijk was voor mij om in zo’n ambiance te kunnen werken. Dit zou ik in het verleden nooit zo nadrukkelijk hebben vermeld.  

Gedurende de 1e paar gesprekken bleef ik steeds op het tweespoor zitten zoals hierboven genoemd, maar uiteindelijk kon ik voor mijzelf toch bewust de keuze maken om voor nu en in de toekomst te kiezen voor een loopbaan waarin ik vooral veel sociale aspecten en mijn intuïtie nodig heb. In het begin was ik nog onzeker of ik bijvoorbeeld een zware baan als jeugdbeschermer aan zou kunnen, na afloop van de loopbaanbegeleiding weet ik dat ik dit kan.  

Door de loopbaangesprekken krijg je een stukje zelfvertrouwen en inzicht wat niemand je ooit meer afneemt.

Heel bijzonder is dat.  

Ik zou een ieder kunnen aanraden om een loopbaanbegeleiding in te gaan als je niet precies weet wie je bent en waar je staat in je werkende leven. Het stukje zelfvertrouwen en inzicht, zoals al eerder genoemd, neemt niemand je ooit meer af en iedereen in je directe omgeving merkt dat je verandert.'

Maart 2006


Bob Koevoets, Manager P&O/ Arbeidsvoorwaarden.  

 Voor mezelf heb ik geconstateerd dat het hele coachingtraject een welkome aanvulling was op de eerder gevolgde cursussen. Daarnaast heeft de persoonlijke begeleiding in de vorm van coaching/loopbaanbegeleiding een extra versnelling aan mijn persoonlijke ontwikkeling gegeven. Hoe sneller je in staat bent om richting te geven aan alle keuzes die je hebt hoe minder tijd je verliest.

Persoonlijk vond ik het belangrijk dat jij in je begeleiding vooral ruimte geeft voor de persoon (mens) en wat hij wil bereiken en niet alleen op wat je maximaal kunt bereiken. Je nam zowel tijdens de gesprekken als daarbuiten ruim de tijd voor mij en gaf daardoor genoeg gelegenheid tot reflectie en supervisie, ook in relatie tot de omstandigheden en mijn mogelijkheden bij mijn huidige werkgever.

 Ik heb de door jou geformuleerde eindrapportage met mijn direct leidinggevende, de Directeur P&O besproken. Hij herkende een aantal zaken duidelijk en was vooral te spreken over de wijze hoe e.e.a. op een aantal punten neutraal omschreven werd en overal met een positieve en opbouwende benadering.

Het heeft dan ook tot gevolg dat ik me nu verder aan het ontplooien ben naar een bredere, generalistische P&O-functie binnen de gehele organisatie.

September 2006

Feedback op deze pagina is met toestemming van betrokkenen opgenomen