Coaching & Loopbaanbegeleiding 

 

 

    Kennismaking

    Allure
    e-mail
     Contact
    Trainingen
    Coachend leidinggeven
    Individuele coaching
    Effectieve communicatie
    Nieuws
    Actuele mededelingen
    Links
    NOLOC
    Websites

 

  

  ALLURE-Coaching is lid van de NOLOC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coachend Leidinggeven open training

Open training

Doel is dat de deelnemers na dit leertraject weten hoe om te gaan met zowel het leidinggeven als het coachen van medewerkers en hoe coachend leidinggeven structureel in de organisatie te implementeren. Wij gaan er hierbij van uit dat het comittment van elke deelnemer ten aanzien van het behalen van resultaten voor hun organisatie blijft en zelfs verbeterd wordt door de flexibelere oplossingsgerichtheid van de leidinggevende of manager naar zijn team.

Na dit leertraject heeft de deelnemer een bredere visie als het gaat om het inzetten van medewerkers om tot een beter rendement te komen, zowel op korte als lange termijn. Een people manager die al lerend steeds beter weet om te gaan met diverse situaties. Zo ontwikkelt een manager zich tot een manager die medewerkers nog beter gaat motiveren wat het werkplezier voor beiden vergroot.
De coachingscyclus, de manier waarop coach en gecoachte samenwerken op basis van afspraken en ontwikkelingsplan en daaruit voortvloeiende acties, wordt structureel vastgelegd. Hierdoor krijgt het hogere management ook inzicht in dit proces.

Werkwijze

Bij deze training gaan wij uit van een leertraject dat gericht is op effectieve communicatie als vitale basis voor succesvol coachend leidinggeven. Dit voor het bewerkstelligen van gerichte groei van individuele vaardigheden/attitude. Wij hechten er waarde aan dat elke deelnemer een werkstijl ontwikkelt die bij de persoon past. Samenwerken is mensenwerk en het is daarom dat er veel tijd en aandacht wordt besteed aan interactie en het doen van oefeningen. Dit leertraject start bij de bewustwording van het handelen van iedere deelnemer en het herkennen van het effect daarvan op de omgeving.Wij vragen deelnemers om de bereidheid tot zelfreflectie.

Wij zien het als onze taak deelnemers dusdanig het leerproces te laten beleven dat een blijvende positieve attitudeverandering ontstaat in het omgaan met zichzelf en de mensen in hun omgeving. Hierdoor ontstaat het vermogen mensen beter te kunnen motiveren en meer rendement te halen uit de inzet van mensen. 

De training wordt gegeven door twee trainers. De trainers zijn beide tijdens de hele training aanwezig en wisselen elkaar af in het training geven, het observeren en volgen van de deelnemers. Hierdoor wordt de deelnemersgroep intensief gevolgd en krijgen deelnemers de begeleiding die bij deze training hoort.

volgende pagina